Celis.no
Celis.no

La barn og unge oppleve gleden ved teltlivet!

Email sent: May 8, 2021 4:10am

La barn og unge oppleve gleden ved teltlivet!
 

Nå er vi i begynnelsen av mai og kan se fram mot mange fridager. Været kan variere fra deilig sommervær til regn og kjølige dager. Men ut i naturen skal vi!  Nå vil vi gjenoppleve gleden ved å sove i telt.
Husker du eller har noen fortalt deg om hvordan det var å telte før? Det å sette opp teltet var en hel jobb. Det var ofte far som ble tildelt denne oppgaven. Det var barduner og stenger som ble plugget i jorden - gjerne tatt opp igjen fordi noen var feilplassert. Alle var glade (og litt slitne) når teltet endelig var oppe.
Kan du huske hvor kjekt det var å dra på telttur med venner? De morsomme vitsene og skumle spøkelseshistoriene? Latter blandet med kvitrende fuglesang. Skap de samme minnene for dine barn. Dra på telttur!

 
I dag finnes det telt som er mye enklere å få opp enn før. Det er en annen type telt som kalles Pop-up-telt. Det slås enkelt opp ved å kaste det opp i luften.
Pop-up teltet egner seg aller best for kortere utflukter og helgeturer. Barna vil elske å ha et slikt i hagen. Det er også ideelt som telt til festivaler. Du slår teltet opp på sekunder uten teltplugger, barduner eller teltstenger. Teltet gir en fleksibel overnatting og plassering, har svært lav vekt og er enkelt å flytte rundt på også etter at det er blitt slått opp. Vi gikk for teltet som heter Pop-up familietelt. Dette er et telt for 3-4 personer - et romslig familietelt. Pakkes enkelt ned i igjen ved å brette det sammen. Det har to dører og fire vinduer og er derfor lyst og trivelig.
 
 
Råd og tips
Det kan være lurt å starte med korte turer når det er varmt i været. Dette gir gode opplevelser og ønske om å gjenta turen. Test gjerne teltet hjemme i egen hage før du drar.
 
Å starte med en tur i lavlandet først - ikke så veldig langt hjemmefra, kan være en god idé. Her er du også lite utsatt for vind. Om værmeldingen melder mye regn, så kan det være lurt å vente på bedre vær. Det er imidlertid ikke noe problem med en og annen regnbyge. Dersom det har regnet svært mye i området før du skal sette opp teltet, kan underlaget være i fuktigste laget. Tørt underlag er selvsagt å foretrekke.
 
Vind er noe man alltid må tenke på før en telttur. I sterk vind må man bardunere godt, og dersom du satser på telting ved kysten, kan det være greit å velge et kraftigere telt som festes godt til underlaget.
Allemannsretten tillater oss å ferdes og slå opp telt så og si overalt - det være seg langs kysten ved strender eller i skog og mark. Noen ergrer seg over alle som vil sove ute, enten det er i telt eller hengekøye. Mest fordi ikke alle rydder opp etter seg. Så det er en grei kjøreregel at vi forlater teltplassen uten å legge noe igjen.
Det er behagelig å ha en campingstol med på teltturen. Du kan lene deg tilbake og slappe av i stolen enten du bare skal sole deg, lese eller slenge ut fiskestangen. Sammenslått i etuiet er den ikke større enn et ekstra stort pennal
Drybag eller tørrbag har vi aldri hatt før. Men oppdaget raskt at den var et utmerket hjelpemiddel både på tur i fjellet og ved vann. Og ikke minst på båttur. I drybagen holdes de viktige eiendelene dine seg tørre uansett. Drybagen flyter også i vann om uhellet skulle være ute.
Drybagen er superpraktisk i båt.
 
Stillheten og langsomheten, er det ikke også det som er naturgleden?
(Odd Børretzen)
“Jeg ønsker deg nok sol til at livet ditt blir lyst. Jeg ønsker deg nok regn til at du setter pris på solen”. (sitat ukjent)
 
Denne ultralette ponchoen er uunnværlig på tur. Den tar minimal plass i sekken. Hvis det kommer en regnskur, kan du hive den på deg og gjerne ha sekken under. Vi synes det er fint med en poncho uten påtrykt reklame.
 
Nå, ja nå, begynner vi å bli klar for telttur. Håper du også har lyst å forsøke teltlivet!
Vi som skriver denne bloggen om friluft og Norgesferie er Lill Vibe Simonsen og Gro Hartun. Et kjekt oppdrag som vi har fått av Celis DA. Vi er forfattere av reiseboken NorgesferieTa turen i unge Ibsens fotspor. Som norsklærere og turentusiaster har vi tidligere reist i Ibsens Italiaspor. I de siste par årene har vi fulgt i dramatikerens Norgesspor og funnet utrolig mange spennende turer. Boken om norgesturene (kr 249,-) kan du kjøpe HER

Telt, drybag og campingstol finner du hos Celis.no

Pop up familietelt.
Kun 2 299,-

Sammenleggbar camping stol. Kun 349,-

Lettvektig poncho for kun 59,-

Se hele utvalget
Copyright © 2021 Celis.no, All rights reserved.
You are receiving this email because you opted in via our website.

Our mailing address is:
Celis.no
Almåslia 7
Bergen, 12 5109
Norway

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Other emails from Celis.no

Celis.no
Jun 13, 2021
Hundrevis av sommerfavoritter!
Celis.no
Jun 11, 2021
Hundrevis av turfavoritter!
Celis.no
Jun 8, 2021
HENGEKYE MED MYGGNETTING OG TARP ( 2021 EDITION)!
Celis.no
Jun 6, 2021
POP UP FAMILIETELT TIL KAMPANJEPRIS!
Celis.no
Jun 5, 2021
Opp til 60% p turfavoritter!
Celis.no
Jun 3, 2021
Fiskesett, miniteine og hengestoler