NL · historischnieuwsblad.nl

Terug naar de Summer of Love van 1967

Lees over de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, coalities tussen sociaaldemocraten en confessionelen en de Libris Geschiedenis Prijs 2021

This email was sent

Is this your brand on Milled? Claim it.

Lees over de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog, coalities tussen sociaaldemocraten en confessionelen en de Libris Geschiedenis Prijs 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 
Niet leesbaar? Bekijk online
 
Historisch Nieuwsblad
 

Na een coronajaar vol maatregelen en angst, lijkt een nieuwe ‘Summer of Love’ in aantocht. Onderaan deze nieuwsbrief leest u over de Summer of Love die zich voltrok in de zomer van 1967 in San Francisco. Onder het genot van muziek en geestverruimende middelen vierden tienduizenden jongeren de liefde en de vrijheid. Ze wilden niet langer zo braaf en burgerlijk leven als hun ouders. Maar die paradijselijke excessen konden onmogelijk standhouden.

Ontvang maandelijks de beste artikelen over geschiedenis op de mat. Neem nu een abonnement op Historisch Nieuwsblad.

 
 
Historisch Nieuwsblad
 

Amerikaanse steun aan Afghaanse moslimstrijders

Sinds president Joe Biden het vertrek van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan aankondigde, wint de Taliban terrein. Dat leidt tot paniek onder de Afghaanse bevolking. Afghanistan kent een turbulente geschiedenis en kampt al jaren met chronische politieke instabiliteit. In 1979 vielen de Russen Afghanistan binnen met als doel het land te transformeren in een socialistisch land naar Sovjetmodel. Als reactie op de Sovjetinvasie volgde de Amerikaanse steun aan Afghaanse moslimstrijders. Maar in werkelijkheid was de CIA daar al ruim een halfjaar eerder mee begonnen.

LEES VERDER >
 
 
Historisch Nieuwsblad
 

De bekering van een ‘boerenmoordenaar’

De Europese Unie heeft een akkoord bereikt over het nieuwe landbouwbeleid van 2023-2027. Het akkoord, dat drie jaar op zich liet wachten en grote veranderingen voor de boeren teweeg zal brengen, moet de Europese landbouw klimaat- en milieuvriendelijker maken. In 1950 drukte landbouwminister Sicco Mansholt een flinke stempel op de Europese agrarische koers. Door zijn ambitieuze hervormingen werd de landbouw intensiever en grootschaliger, met alle gevolgen van dien.

LEES VERDER >
 
 
Historisch Nieuwsblad
 

Bestel uw ticket voor het Geschiedenis Festival

Op 10 oktober vindt het Geschiedenis Festival plaats in het concertgebouw De Doelen in Rotterdam. Prominente historici voeren u mee terug naar het verleden. Beleef een wervelend programma vol lezingen, debatten, interviews en gesproken columns, afgewisseld met muziek en film. Reguliere tickets zijn nu weer (beperkt) beschikbaar.

INFO & TICKETS >
 
 
Historisch Nieuwsblad
 

Engeland en de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog

De Verenigde Staten stonden op 4 juli stil bij de nationale feestdag Independence Day, de dag waarop het land 245 jaar geleden onafhankelijk werd van de Britten. Het verlies van de Amerikaanse koloniën kwam in Engeland hard aan, maar de Britten hadden de nederlaag grotendeels aan zichzelf te danken.

LEES VERDER >
 
 
Historisch Nieuwsblad
 

Coalities tussen sociaaldemocraten en confessionelen

Als het aan CDA-leider Wopke Hoekstra ligt, gaat de kabinetsformatie niet van start met PvdA én GroenLinks aan tafel. Tussen sociaaldemocraten en confessionelen heeft het nooit geboterd. De schaarse kabinetten waarin beiden zitting hadden, werden getekend door hard politiek spel en persoonlijke vetes.

LEES VERDER >
 
 
Historisch Nieuwsblad
 

Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2021

De longlist voor de Libris Geschiedenis Prijs 2021 is bekend. De prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Uit een lijst van meer dan driehonderd historische boeken heeft de jury tien lezenswaardige titels genomineerd.

LEES VERDER >
 
 
Historisch Nieuwsblad
 

Jozef Stalin en de Tweede Wereldoorlog

De Russische president Vladimir Poetin heeft een omstreden wet tegen geschiedvervalsing goedgekeurd. Die maakt het strafbaar om de rol die de Sovjet-Unie speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog te vergelijken met die van nazi-Duitsland. Onder president Vladimir Poetin is een fikse herwaardering van Jozef Stalin gaande. Toen de Sovjetleider in 1941 door Adolf Hitler werd overvallen en de Sovjet-Unie ten onder dreigde te gaan, toonde Stalin zich een strateeg. Het oorlogvoeren liet hij over aan zijn generaals, zelf ging hij aan de haal met hun successen

LEES VERDER >
 
 
Historisch Nieuwsblad
 

De Summer of Love ging ten onder aan te veel liefde

Tijdens de Summer of Love in 1967 gingen alle burgerlijke conventies overboord. Onrust over de Vietnamoorlog en aanhoudende rassenrellen maakte plaats voor zomer van extase. Tienduizenden jongeren gingen in San Francisco de straat op en feestten er lustig op los. Onder het genot van geestverruimende middelen vierden ze de liefde en de vrijheid. Totdat de betovering werd doorbroken.

LEES VERDER >
 
 
Historisch Nieuwsblad
 

Wilt u nog meer geschiedenis? Deze artikelen uit ons archief werden de afgelopen week veel gelezen:

 

 

 
 
 
Volg Historisch Nieuwsblad ook op
Facebook   Twitter   Youtube  
 
 
Copyright © 2021 F&L Media
Contact | Afmelden
 

Recent emails from Historischnieuwsblad.nl See more