US · lendahand.com

Nieuwsbrief | $1.2 miljoen subsidie voor gendergelijkheid

We hebben groot nieuws over onze plannen om de genderkloof te dichten.

This email was sent

Is this your brand on Milled? Claim it.

We hebben groot nieuws over onze plannen om de genderkloof te dichten. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Grote subsidie van USAID

Wij zijn overdonderd en vereerd: de Amerikaanse ontwikkelingsorganisatie USAID heeft Lendahand een subsidie van $1.2 miljoen gegeven om de genderkloof te helpen dichten! Uit bijna 100 kandidaten wereldwijd heeft Lendahand als enige Europees bedrijf een deel van de subsidie gekregen. Hiermee gaan wij vrouwelijke ondernemers in opkomende landen nog meer kunnen steunen.

Achter de schermen zijn we al begonnen aan de uitwerking van onze plannen. Lees hieronder wat we van plan zijn te gaan doen.

Lees hier

Eerste Miljoenennota voor Gendergelijkheid

De dag voor Prinsjesdag overhandigden wij samen met journaliste Milou Deelen de eerste Miljoenennota voor Gendergelijkheid aan de Tweede Kamer in Den Haag. Terwijl wij ons als crowdfunding platform richten op gelijke kansen voor alle ondernemers in opkomende landen, moet hier in Nederland ook nog een hoop gebeuren.

Om het Nederlandse kabinet op weg te helpen hebben wij hen een miljoenennota gepresenteerd met 5 adviezen die ze zó kunnen copy-pasten. Benieuwd welke acties het nieuwe kabinet zal nemen!

Onze Miljoenennota

Impact talk met Sollatek in Kenia

Ooit al eens een project van Sollatek op ons platform gezien of er zelfs in geïnvesteerd? Zij werken reeds vier jaar samen met Lendahand. Sollatek biedt oplossingen voor stroombeheer die ervoor zorgen dat bedrijven niet zonder cruciale energie komen te zitten bij plotse stroomonderbrekingen.

Ons team bezocht hun kantoor in Nairobi om meer te weten te komen over de impact die zij maken op het leven van Keniaanse ondernemers en consumenten. Lees meer via onderstaande link.

Lees meer

Werkkapitaal voor ondernemers in Indonesië

Je kunt momenteel investeren in 11 kleine en middelgrote ondernemingen in Indonesië die voornamelijk actief zijn in eCommerce en landbouw. Funding Societies geeft deze ondernemers toegang tot het werkkapitaal dat zij nodig hebben voor hun bedrijfjes. Het project (nu 90% gefinancierd) heeft een looptijd van 12 maanden en een jaarlijkse rente van 4%.
Bekijk project

Nieuwe samenwerking met Accial Capital

We hebben er een nieuwe co-financieringspartner bij! Accial Capital is gespecialiseerd in het opzetten van data-driven kredietfaciliteiten voor betrouwbare, niet-bancaire "fintech" die krediet verstrekken aan kleine en middelgrote ondernemingen in opkomende landen.

Jared Miller, CEO of Accial Capital, vertelde ons dat zij ernaar uitkijken om samen met Lendahand de grenzen van toegang tot kwalitatieve financiële diensten te verleggen. Lees meer over Accial en deze nieuwe samenwerking via onderstaande link.
Lees meer
Volg jij ons al op sociale media? We delen er tal van feiten en inzichten over opkomende landen. Je kunt ons volgen op LinkedIn, Instagram, Twitter en Facebook.

(Would you rather receive our newsletter in English? Click here)

Op de hoogte blijven van alles over Lendahand? Bezoek onze blog!

Copyright © Lendahand 2021 All rights reserved.

Je ontvangt deze e-mail om je ingeschreven bent via Lendahand.com.  
Klik hier om uit te schrijven
 Unsubscribe

Eendrachtsplein 3, Unit 2A, 3015 LA Rotterdam

Recent emails from Lendahand.com See more