US · lendahand.com

Nieuwsbrief | ABN Amro investeert in Lendahand | Impact Report 2021

Een mooie aankondiging over de toekomst van Lendahand en de resultaten van onze crowd tot nu toe.

This email was sent

Is this your brand on Milled? Claim it.

Een mooie aankondiging over de toekomst van Lendahand en de resultaten van onze crowd tot nu toe. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Investering van €5,5 miljoen in Lendahand

Eerder deze maand hadden wij het genoegen aan te kondigen dat het ABN AMRO Sustainable Impact Fund (AA SIF) een belang neemt in Lendahand. We zijn nog steeds onder de indruk van de steun die we kregen en de mogelijkheden die deze investering biedt voor ons crowdfundingplatform.

Met ook Franse institutionele investeerders INCO en de ngo Acted die in deze ronde investeren heeft Lendahand nu €5,5 miljoen ter beschikking voor een uitbreiding in Europa, te beginnen in Frankrijk. Daarnaast stelt het nieuwe kapitaal ons in staat meer Europese crowdfunders te bereiken in onze missie om armoede te bestrijden in opkomende landen door te investeren in mensen en hun bedrijven. Het ziet ernaar uit dat we goed op weg zijn naar ons doel van 1 miljard euro aan leningen in 2026.

Lees meer

De impact na acht jaar crowdfunden

 

Het allereerste Lendahand Impact Report is er! Na acht jaar impact maken hebben we impactcijfers te delen én meer. Het Impact Report is uitgegroeid tot een website met verhalen van ondernemers die gebaat zijn bij jouw investeringen, en professionals uit de impact investing sector die het woord nemen.

De algemene impactresultaten van Lendahand komen voort uit vier thema's waarin onze crowd impact maakt: Financiële Instellingen, Duurzame Energie, Agricultuur en Gender Lens Investing. Je vindt de impactcijfers van 2013 tot vandaag, en de prestaties van het jaar 2021.

Dit zijn de resultaten van jouw investeringen, en we hopen dat deze uitkomsten je even enthousiast maken als wij. Het is een ware motivator voor ons team om volop aan de missie van Lendahand te blijven werken. Bedankt voor jouw steun.

Bekijk Impact Report

FACES

 

Nieuwe lokale partner FACES is een non-profit MFI in Ecuador die voornamelijk financiering biedt aan vrouwen en boeren. Met dit project kunnen zij 100 micro-ondernemingen ondersteunen.
 

  • Rente: 5,25% 
  • Looptijd: 24 maanden
Bekijk project

InvesCore

 

Ook InvesCore heeft momenteel hun tweede project op Lendahand. Met deze investering kan de MFI bedrijfsleningen verstrekken aan 16 klein- en middelgrote bedrijven in Mongolië.
 

  • Rente: 5%
  • Looptijd: 24 maanden
Bekijk project

Survey: Is auto-investing wat voor jou?

 

Misschien herinner je je dat wij vorig jaar een subsidie van $1.2 miljoen mochten ontvangen van US AID om gendergelijkheid in opkomende landen te stimuleren. Deels dient de subsidie voor onderzoek naar potentiële innovaties. Eén van de voorstellen tot een nieuwe functie ís een ‘auto-invest' mogelijkheid te ontwikkelen voor Lendahand. We willen jouw mening hier graag over horen.

Heb je interesse in een auto-investeringsfunctie? Zou dit waardevol zijn voor jou? We horen het graag via onderstaande enquête.

Ga naar survey

Mijlpaal voor PlusPlus: €1.000.000 geïnvesteerd

 

Het is feest bij PlusPlus. Het jongere zusje van Lendahand, dat nog maar 1,5 jaar geleden werd opgericht, heeft haar eerste miljoen bereikt! Een prachtig bedrag, dat investeerders in Nederland samen uitleenden aan ondernemers in de voedselketen in ontwikkelingslanden. Met de 1 miljoen euro die tot nu toe is uitgeleend konden 23 bedrijven in 9 landen ervoor zorgen dat 10.853 boeren en hun gezinnen meer inkomsten hadden om hun levensomstandigheden te verbeteren. Ga zo verder, PlusPlus!

Lees meer

En nog meer...

  
  • Change Inc. interviewde onze CEO Koen The en Investment Director bij AA SIF Eric Buckens over de investering in Lendahand. Lees het artikel.
 

Volg jij ons al op sociale media? We delen er tal van feiten en inzichten over opkomende landen. 

Volg ons op

Op de hoogte blijven van alles over Lendahand? Bezoek onze blog!

Je ontvangt deze e-mail omdat je ingeschreven bent via Lendahand.com. Klik hier om uit te schrijven Unsubscribe


Eendrachtsplein 3, Unit 2A, 3015 LA Rotterdam

Copyright © Lendahand 2022 All rechten voorbehouden.

Recent emails from Lendahand.com See more