US · lendahand.com

Nieuwsbrief | Enquête: USD-projecten | Uitbreiding in Frankrijk

Investeer in Cambodjaanse huizenkopers, landbouw in Moldavië en ondernemers in Kirgizië

This email was sent

Is this your brand on Milled? Claim it.

Investeer in Cambodjaanse huizenkopers, landbouw in Moldavië en ondernemers in Kirgizië ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Financiële instellingen bestrijden armoede op grote schaal

Vers van de pers, bovenstaande foto is gisteren genomen door fotograaf Opmeer tijdens een bezoek aan klanten van Salym in Kirgizië. Salym is sinds februari actief op Lendahand en is heel dankbaar voor de steun van de crowd tot nu toe. De MFI verstrekt voornamelijk leningen aan ondernemers en mensen op het platteland, waar 65% van hun klanten woont.

Financiële instellingen zoals Salym helpen ondernemers groeien door middel van financiering. Dat dit werkt in de strijd tegen armoede en mensen hun levensstandaard kunnen verbeteren is eerder bewezen. In ons impact report vind je meer over de impact van financiële instellingen.

Crowdfund samen met +436 investeerders het lopende project van Salym, met een jaarlijkse rente van 5% en een looptijd van 24 maanden.

Ga naar project

Anderhalf jaar USD-projecten: Hoe voelt dat? (enquête)

 

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat we de Amerikaanse dollar introduceerden als één van de beschikbare valuta’s voor jouw investeringen. Met een korte vragenlijst peilen we naar je interesse en gevoel bij USD-projecten, en je investeringen bij Lendahand op dit moment.

Laat ons via onderstaande enquête weten hoe je denkt over USD projecten. Ook als je niet investeert in USD-projecten zijn we benieuwd naar je mening!

Ga naar enquête

First Finance in Cambodja

 

Met deze investering kan lokale partner First Finance leningen verstrekken aan 13 Cambodjaanse families om een huis te kopen.
 

  • Rente: 4,50% 
  • Looptijd: 24 maanden
  • Al op 92%
Bekijk project

Mikro Kapital in Moldavië

 

Met een lening van 200.000 euro kan Mikro Kapital leningen voor werkkapitaal verstrekken aan 16 ondernemers in Moldavië.
 

  • Rente: 4,75%
  • Looptijd: 36 maanden
  • Al op 85%
Bekijk project

Bonjour la France

 

De spannendste aankondiging van juni deden we in het begin van de maand: Lendahand neemt Babyloan over, een Frans crowdfundingplatform voor microkredieten.

De eerdere investering van ABN AMRO Sustainable Impact Fund (AA SIF) en Franse institutionele investeerders INCO en de ngo Acted laat een uitbreiding van Lendahand in Europa toe. Als eerste doen we Frankrijk aan.

Voor hun overname zocht Babyloan een partij die ervoor zou zorgen dat investeerders konden blijven investeren in ondernemers waarin zij geloven en de opvolging van hun projecten en terugbetalingen kon verzekeren. Lendahand en Babyloan vonden in elkaar de ideale partners in het bereiken van hun missie om sociale impact te creëren.

Leuke extra, wie Frans spreekt kan nu ook terecht op de Franse Lendahand website!

Over de overname

Kan een boeddhistische kijk Lendahand verder verbeteren?

 

Eén van de kernwaarden bij Lendahand is ‘transparantie’, en dat maak je alleen waar als je vaak genoeg een spiegel voorhoudt. Onze Head of Growth Lucas Weaver bekijkt de moraal van Lendahand kritisch door een boeddhistische bril en deelt er zijn mening over.

Lees verder

Volg jij ons al op sociale media? We delen er tal van feiten en inzichten over opkomende landen. 

Volg ons op

Op de hoogte blijven van alles over Lendahand? Bezoek onze blog!

Je ontvangt deze e-mail omdat je ingeschreven bent via Lendahand.com. Klik hier om uit te schrijven Unsubscribe


Eendrachtsplein 3, Unit 2A, 3015 LA Rotterdam

Copyright © Lendahand 2022 All rechten voorbehouden.

Recent emails from Lendahand.com See more