US · lendahand.com

Nieuwsbrief | First Finance op 90% | Projecten in 4 landen beschikbaar

Verschillende projecten beschikbaar en de lancering van nieuwe ondernemers in Mongolië en Ecuador.

This email was sent

Is this your brand on Milled? Claim it.

Verschillende projecten beschikbaar en de lancering van nieuwe ondernemers in Mongolië en Ecuador. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Eigen woningen in Cambodja

First Finance probeert de armoede in Cambodja te verlichten door het bezit van een eigen woning mogelijk te maken. Een eigen huis zorgt voor economische zekerheid voor gezinnen met lage en middeninkomens. Daarom verstrekt First Finance leningen aan ondernemersgezinnen zodat zij land kunnen kopen of hun eerste huis kunnen bouwen.

Met een investering van 460.000 euro kan First Finance leningen verstrekken aan 25 families in de Posenchey regio. Als het project voor het einde van de maand volledig is gefinancierd, begint jouw investering per 1 mei rente op te leveren. Het project heeft een looptijd van 24 maanden en een rente van 4,5% per jaar. Nog maar 10% te gaan!

Bekijk project

Terug in Mongolië met InvesCore

 

Het is een hele tijd geleden dat je via Lendahand kon investeren in ondernemers in Mongolië. InvesCore focust zich op het ondersteunen van ondernemers met zakelijke leningen. Daarmee wil de financiële instelling meer impact maken in de regio. Vorig jaar konden meer dan 1200 mkb-ondernemers op een zakelijke lening rekenen, daarvan waren ruim 250 klanten vrouwelijke ondernemers.

Je kunt momenteel investeren in het eerste project van InvesCore waardoor aan 12 mkb-ondernemers in Mongolië werkkapitaal kan worden verstrekt. Het project heeft een looptijd van 24 maanden en een rente van 5% per jaar.

Lees hier meer over InvesCore.

Bekijk project

FACES in Ecuador

 

Laten we beginnen met enkele statistieken: 99% van de bedrijven in Ecuador zijn micro-ondernemingen en middel- en kleinbedrijven. Samen zorgen zij voor 60% van alle banen in het land. Non-profit microfinanciële instelling FACES wil een verschil maken voor zoveel mogelijk van deze ondernemers. Vorige week werd hun eerste project volledig gefinancierd. We kijken alvast uit naar hun volgende project.

Lees ondertussen meer over FACES en het belang van hun activiteiten in onderstaande blogpost.

Lees meer

Sinds 1 jaar projecten in USD

 

Het is je misschien opgevallen dat bij steeds meer projecten op ons crowdfundingplatform de geldende valuta Amerikaanse dollar is. Alhoewel jij investeert in euro en ook euro terug ontvangt, staat de lening bij onze partner wel degelijk uit in dollar. Sinds een jaar bieden wij dus ook financiering in USD aan, wat samenwerkingen mogelijk maakt met bedrijven die het risico om in euro te lenen niet kunnen nemen.

Zoals gehoopt opende dit bredere valuta aanbod eerder gesloten deuren voor verschillende lokale financiële instellingen en bedrijven die op zoek zijn naar financiering. Het ruimde één van de grootste obstakels betreffende wisselkoersrisico’s uit de weg en verruimde tegelijkertijd de keuze aan investeringsmogelijkheden voor jou.

Meer weten over investeren in Amerikaanse dollars? Bekijk deze video of lees de aankondiging via onderstaande link.

Lees hier meer over het valuta aanbod bij Lendahand.

Lees meer

Mikro Kapital

 

Dit project verstrekt financiering aan 15 ondernemers in de landbouw-, retail- en transportsector in Moldavië.
 

  • Looptijd: 36 maanden
  • Rente: 4,75% 
Bekijk project

MiCrédito

 

Dit project financiert 100 ondernemers in rurale gebieden in Nicaragua die hun activiteiten willen uitbreiden.
 

  • Looptijd: 24 maanden
  • Rente: 5% 
Bekijk project

Lendahand in Latijns-Amerika

 

Intussen werken we verder aan nieuwe investeringsmogelijkheden in Latijns-Amerika. Vorige week bezochten wij enkele van onze bestaande en potentiële nieuwe ondernemers in Mexico. Op de foto staan onze collega Lynn met Creze-vertegenwoordiger Martha en hun klant Dinora. We kijken ernaar uit binnenkort meer over hun ontmoeting met jullie te kunnen delen.

Volg jij ons al op sociale media? We delen er tal van feiten en inzichten over opkomende landen. 

Volg ons op

Op de hoogte blijven van alles over Lendahand? Bezoek onze blog!

Je ontvangt deze e-mail omdat je ingeschreven bent via Lendahand.com. Klik hier om uit te schrijven Unsubscribe


Eendrachtsplein 3, Unit 2A, 3015 LA Rotterdam

Copyright © Lendahand 2022 All rechten voorbehouden.

Recent emails from Lendahand.com See more