US · lendahand.com

Nieuwsbrief | Nieuw: Vrouwen netwerk | Gender Lens Investing

Lendahand lanceert netwerk voor vrouwelijke impact investeerders. Verder vragen wij om jouw mening over onze content en lees je meer over het werk van partner Redavia in een interview.

This email was sent

Is this your brand on Milled? Claim it.

Lendahand lanceert netwerk voor vrouwelijke impact investeerders. Verder vragen wij om jouw mening over onze content en lees je meer over het werk van partner Redavia in een interview.  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Lendahand lanceert Flourish

Op 8 maart was het Internationale Vrouwendag. Een mooie gelegenheid om te kijken naar de gendergelijkheid op het Lendahand-platform. Wat blijkt: 35% van onze investeerders is vrouw.

Hier willen wij meer evenwicht in krijgen door barrières weg te nemen en vrouwen met elkaar te verbinden. Daarom lanceren wij Flourish, een groep op LinkedIn waar vrouwelijke impact investeerders elkaar kunnen versterken in hun missie om te werken aan een betere toekomst voor zichzelf en de wereld. We nodigen alle vrouwelijke ontvangers van deze nieuwsbrief uit om lid te worden van dit nieuwe netwerk en elkaar te inspireren door ervaringen en informatie te delen.

Bekijk de groep hier

Project: Pluimveehouders in Oeganda

Momenteel kun je een Vereniging voor pluimveehouders in Oeganda financieren via het project van partner EFC. Ruim 400 kippenboeren leren dankzij de vereniging meer over moderne en verbeterde landbouwtechnieken om hun productie te verhogen.

Met de financiering kan de vereniging betere faciliteiten bouwen voor de kippen en nieuwe broedmachines aanschaffen. De rente bedraagt 4% per jaar en de looptijd is 24 maanden.

Ga naar project

Jouw mening wordt gewaardeerd

Met de blog artikelen en video’s die wij op de Lendahand-kanalen delen, streven wij ernaar te informeren en inspireren om armoede te bestrijden door te investeren in mensen en hun bedrijven. Voldoet onze content aan jouw verwachtingen? Laat ons aan de hand van een korte vragenlijst weten over welke onderwerpen je meer wilt lezen en welk soort content je verkiest. Wij waarderen jouw mening!
Ga naar de vragenlijst

Investeren met een Gender Lens: wat is dat?

Flourish, het netwerk voor vrouwelijke investeerders, lanceren wij samen met Lendahand-investeerder Marlous van Oorschot. In haar zoektocht naar hoe ze met haar investeringen echt iets goeds kon doen voor de wereld, kwam Marlous erachter dat zij eigenlijk aan gender lens investing doet. Ontdek hoe deze vorm van investeren een win-win-win situatie kan zijn voor iedereen.

Lees verder

Interview met REDAVIA

Het e-mailinterview van deze maand komt uit Ghana. Erwin Spolders, de oprichter en CEO van REDAVIA Gmbh, vertelt ons hoe het B2B zonne-energiebedrijf de corona crisis heeft aangepakt en hoe jouw investeringen via Lendahand het mogelijk maken om hun visie om te zetten in realiteit (in het Engels).

Onze CEO kreeg een wake-up call

Maart is B Corp-maand; een community waar Lendahand trots deel van uitmaakt. Voor B Corps gaan sociale impact maken en een gezond financieel rendement hand in hand.

PR-bureau Blyde sprak onze CEO Koen The en vroeg hem wat zijn wake-up call was om bij te dragen aan een betere wereld: “Veel van de grote problemen waar we vandaag mee te maken hebben komen voort uit ongelijkheid. Arme mensen geven vaak aan het gevoel te hebben dat de wereld niet voor hen bedoeld is.” Lees verder in onderstaand interview (in het Engels).

Lees het interview

En nog meer...

  • Hoe komt het dat de Democratische Republiek Congo één van de armste landen ter wereld is? Lees hier (in het Engels). 
  • Investment Manager Michelle Heah is te gast in The Rise Podcast en vertelt over haar carrièrepad, je kan haar verhaal hier luisteren op Spotify.
  • In de “5 minutes with”-serie van deze maand stellen wij je voor aan collega’s Pietro en Lynn. Klik op hun naam om verder te lezen.  

(Would you rather receive our newsletter in English? Click here)

Want to stay updated on everything Lendahand? Check out our blog!

Copyright © Lendahand 2021 All rights reserved.

You are receiving this email because you subscribed to our newsletter at Lendahand.com. Click
 to Unsubscribe

Eendrachtsplein 3, Unit 2A, 3015 LA Rotterdam

Recent emails from Lendahand.com See more