US · lendahand.com

Nieuwsbrief | Sistema.bio 5.5% rente | Gender Lens investeringen

Met deze maand o.a.: zie waar onze MFI's zich bevinden en leer over gender lens investeringen

This email was sent

Is this your brand on Milled? Claim it.

Met deze maand o.a.: zie waar onze MFI's zich bevinden en leer over gender lens investeringen ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Een reis door vier continenten

 

Via Lendahand kun je investeren in verschillende bedrijven in bijvoorbeeld de schone energie en agrarische sector, maar ook in microfinancieringsinstellingen (MFI’s) die leningen verstrekken aan lokale ondernemers. Weet jij welke MFI’s in ons portfolio zitten? We schreven een handig artikel met daarin de locaties van onze MFI’s. Ga je mee op reis? 

Lees meer

Project Sistema.bio

 

Er is een nieuw project van Sistema.bio beschikbaar op de website. Sistema installeert biogasvergisters bij boeren in Kenia. De vergisters transformeren koeienpoep tot biogas: een bron van groene energie. Met de lening van 100.000 euro kan Sistema 250 biogasvergisters produceren, transporteren en installeren bij boerenfamilies. 
Het project heeft een looptijd van 12 maanden en een jaarlijkse rente van 5.5%.

Let op: dit project is alleen beschikbaar voor Nederlandse belastingplichtigen

Bekijk project

Hoe investeer je met een gender lens?

Op basis van welke criteria doe jij een investering via Lendahand? Lendahand investeerder Marlous bekijkt haar investeringen met een gender lens. Hoe dit precies werkt legt ze uit in haar tweede gastblog.

Psst...wist je dat Marlous een van de initiatiefnemers is van Flourish, een netwerk van vrouwelijke impact investeerders? Binnen Flourish delen leden tips, interessante artikelen en meer rondom impact investing. Geïnteresseerd? Word gratis lid van de groep op Linkedin.

Lees haar blog

In de greep van financiële uitsluiting

‘Financieel inclusief’ is een veelgebruikte term in de impact investing wereld. Maar wat betekent het eigenlijk en wat zijn de consequenties van niet financieel inclusief zijn? We schreven een blogartikel over dit onderwerp en leggen uit hoe je via Lendahand ondernemers toegang kunt geven tot digitale betaaldiensten en zo een inclusievere economie kan stimuleren.
 
Of bekijk onze 40 seconden explainer video waar we in vogelvlucht door het onderwerp gaan. 

Lees artikel

Lendahand in het nieuws

Dat consumenten alternatieven voor sparen en beleggen aan het zoeken zijn, nu spaarrentes nog steeds historisch laag staan, mag geen geheim zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos en ook crowdfunding wordt steeds populairder. Dit heeft het AD ook gemerkt en zij schreven een artikel over crowdfunding en Lendahand mag daarin natuurlijk niet ontbreken.
Ga naar artikel
Volg jij ons al op sociale media? We delen er tal van feiten en inzichten over opkomende landen. Je kunt ons volgen op LinkedIn, Instagram, Twitter en Facebook.

(Would you rather receive our newsletter in English? Click here)

Op de hoogte blijven van alles over Lendahand? Bezoek onze blog!

Copyright © Lendahand 2021 All rights reserved.

Je ontvangt deze e-mail om je ingeschreven bent via Lendahand.com.  
Klik hier om uit te schrijven
 Unsubscribe

Eendrachtsplein 3, Unit 2A, 3015 LA Rotterdam

Recent emails from Lendahand.com See more