US · lendahand.com

Nieuwsbrief | Welkom Kirgizi | Mikro 4.75% rente

Maak deze maand kennis met een nieuw bedrijf, land en onderneemster, Florence, die water verkoopt in haar wijk in Oeganda.

This email was sent

Is this your brand on Milled? Claim it.

Maak deze maand kennis met een nieuw bedrijf, land en onderneemster, Florence, die water verkoopt in haar wijk in Oeganda. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Salym, onze eerste MFI in Kirgizië

We verwelkomen een nieuwe regio in Centraal-Azië op ons platform met Salym, onze eerste investeringsmogelijkheid in Kirgizië. Salym is een microfinancieringsinstelling die toegang biedt tot financiering aan ondernemers en particulieren, voornamelijk op het platteland. Zo breidt ons aanbod MFI's waarin je wereldwijd kunt investeren verder uit.

Dankzij jullie investeringen in hun eerste project, kan Salym leningen verstrekken aan 250 Kirgizische ondernemers en boeren. Lees meer over Salym via onderstaande knop.

Lees meer

Trivia over Kirgizië

 

Ongeveer 800.000 Kirgiezen werken in het buitenland, in landen als Rusland en Tadzjikistan, door een gebrek aan banen in eigen land. De families van deze geëmigreerde arbeiders, die vooral op het platteland wonen, zijn vaak afhankelijk van overboekingen om in hun basisbehoeften te voorzien. Het is een goed moment om het tij te helpen keren door te investeren in lokale ondernemers in Kirgizië.

We hebben vier thema's over dit bergachtige opkomende land op een rij gezet voor nieuwsgierige impact investeerders die hun portfolio wensen uit te breiden.

Lees verder

Nu open: Mikro Kapital

 

Vandaag start Mikro Kapital met een project van maar liefst 500.000 euro om werkkapitaal te kunnen verstrekken aan 50 ondernemers in Moldavië. Het project heeft een looptijd van 36 maanden en een rente van 4.75% per jaar.

TIP: Wanneer je inlogt met je Lendahand account, vind je onder het tabblad ‘Impact’ op de projectpagina meer informatie over de impact die bedrijven maken. Je vindt er ook links naar alle blogposts die gerelateerd zijn aan de activiteiten van de bedrijven.

Bekijk project

Nieuw bij Lendahand? Hier is alles wat je moet weten

 

Het kan best een uitdaging zijn om ons crowdfundingplatform echt goed te leren kennen. Wie zit erachter? Hoe werkt het voor de bedrijven waarin ik wil investeren, en voor mij? Alle essentiële informatie is verzameld in het e-book dat je kunt bekijken en downloaden via onderstaande knop.

Heb je vragen voor ons? Bekijk onze Veelgestelde vragen of neem contact op via [email protected]

Hoe Florence nu meer verdient

 

Tijdens ons verblijf in Oeganda ontmoetten wij Florence, die met haar gezin in een wijk in Kampala woont waar geen kraanwater is. Zij heeft als enige een reservoir waarin het drinkwaterbedrijf komt leveren en verkoopt het water op haar beurt aan de hele buurt.

Toen haar man een motortaxi ging leasen bij Tugende, kreeg Florence een idee om zelf meer inkomsten te genereren. Grotere reservoirs. Florence least nu twee waterreservoirs, één van 1.000 liter en één van 10.000 liter, waarmee ze de hele buurt van schoon drinkwater voorziet.

Door meer water te verkopen kan Florence nu het schoolgeld van haar kinderen betalen en leerde ze breien waardoor ze extra spullen kan verkopen, terwijl ze spaart voor de toekomst. Ze vertelt ons meer over haar droom in onderstaande videoboodschap.

Door meer inkomensgenererende producten aan te bieden, kan Tugende ondernemers in andere sectoren dan motortaxi's steunen én meer vrouwen bereiken. De financiering van hun projecten (zoals dit openstaand project) stimuleert op die manier de lokale economie in Oeganda. 

Bekijk video

4.5 sterren? Bedankt!

 

Hoe tevreden ben jij over investeren via Lendahand? Wij streven continu naar een hoge klanttevredenheid en zijn trots dat we onze klantenscore van 9 het afgelopen jaar wisten te behouden.

"Ik investeer al 4 jaar in allerlei projecten. Gaaf dat het anderen helpt op een manier die de wereld verbetert. Goed dat het rente oplevert."

"Uitstekend overzicht van projecten, rendement en risico. Daarnaast een prima financieel dashboard om het overzicht van investeringen en terugbetaling te volgen. Daarnaast zijn het vrijwel allemaal projecten die de wereld een beetje vooruit helpen.”


We hebben intussen bijna 1,400 FeedbackCompany reviews. Je kan ze bekijken via onderstaande link en er eventueel zelf ook één schrijven. We horen en leren graag van jullie.

Bekijk hier

Volg jij ons al op sociale media? We delen er tal van feiten en inzichten over opkomende landen. 

Volg ons op

Op de hoogte blijven van alles over Lendahand? Bezoek onze blog!

Je ontvangt deze e-mail omdat je ingeschreven bent via Lendahand.com. Klik hier om uit te schrijven Unsubscribe


Eendrachtsplein 3, Unit 2A, 3015 LA Rotterdam

Copyright © Lendahand 2022 All rechten voorbehouden.

Recent emails from Lendahand.com See more