US · lendahand.com

Twee nieuwe partners | Impact 2020 | Nieuwsbrief Januari

2021 is goed gestart, met projecten van twee nieuwe partners en de aankondiging van USD-projecten die wij binnenkort gaan aanbieden.

This email was sent

Is this your brand on Milled? Claim it.

2021 is goed gestart, met projecten van twee nieuwe partners en de aankondiging van USD-projecten die wij binnenkort gaan aanbieden. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

(Would you rather receive our newsletter in English? Click here)

Investeer via Funding Societies in ondernemers in Indonesië

Deze maand verwelkomden wij Funding Societies op ons platform. Als digitaal platform uit Singapore verstrekken zij kortlopend krediet aan het MKB in Zuidoost-Azië. Met de financiering van hun eerste project via Lendahand kunnen zij ongeveer 60 ondernemers in Jakarta voorzien van werkkapitaal. Het project zit al bijna op 90%, je kunt nog investeren. De rente bedraagt 4% per jaar en de looptijd 12 maanden.
 

Ga naar project

Investeer binnenkort ook in USD-projecten

Vorige week kondigde Lendahand aan dat er binnenkort projecten op ons platform komen waarbij de euro opbrengsten uiteindelijk als Amerikaanse dollars (USD) worden overgemaakt naar de betreffende ondernemers. Via onderstaande link lees je hoe projecten in USD werken, net als het conversieproces, terugbetalingen en meer.
Meer over USD-investeringen

Het 1ste USD-project: First Finance

Op 1 februari start er een nieuw project van First Finance, wat ook het eerste project is dat gefinancierd zal worden in Amerikaanse dollars. Gelijk de ideale gelegenheid om het eerste interview uit onze nieuwe serie e-mailinterviews te delen. In deze interviews leren we enkele van onze partnerbedrijven beter kennen. We spraken met Sothany Chun, CEO van First Finance, over hoe zij door middel van huisbezit het leven van vele Cambodianen verbeteren. (Interview enkel beschikbaar in het Engels)

Lees het interview

Welke impact maakte Lendahand in 2020?

Benieuwd naar hoeveel impact ons platform heeft gemaakt in 2020? Hier een kleine samenvatting. Ondanks de COVID-19 pandemie is Lendahand trots op de impact die wij hebben gemaakt voor alle ondernemers. Wij blijven dankbaar voor alle investeerders en het vertrouwen dat jullie hebben in ons platform. Ook in 2021 zullen wij hard blijven werken aan onze missie.

Welkom op ons platform, Moldavië

Het is misschien opgevallen dat wij enthousiast zijn over onze nieuwste investeringsmogelijkheid in Europa, Mikro Kapital Moldova. Om Moldavië beter te leren kennen, hebben we de vijf grootste uitdagingen waar het land voor staat op een rijtje gezet. In onze blog lees je meer over waarom er daar behoefte is aan financiering.
Lees verder

COVID-19 verstoorde (ook) de groei
van crowdfunding

Enegy4Impact, een NGO die zich inzet tot het verbeteren van levens middels toegang tot energie in ontwikkelingslanden, publiceerde een rapport over de impact van COVID-19 op crowdfunding voor duurzame energie. Onze Head of Investments, Tobias Grinwis, werkte mee aan hun onderzoek in een Q&A. Lees het volledige rapport via onderstaande link (in het Engels).
Naar het rapport

5 minutes with... Clarisse & Lucas

Elke maand stellen wij twee Lendahand teamleden voor in onze "5 minutes with"-serie. Deze maand geven Growth Designer Clarisse Grosset en Head of Growth Lucas Weaver inzicht in hun dagelijkse leven bij Lendahand. 

En nog meer...

  • Lendahand CEO Koen The neemt ons in dit artikel (Engels) mee naar de essentie van impact investeren.
  • Miljoenen mensen hebben geen toegang tot drinkwater. Lees hier wat water-microfinanciering hieraan kan doen (Engels).
  • Lees meer over onze nieuwe partners Mikro Kapital Moldova en Funding Societies.
  • Wil jij in 2021 je eerste stappen zetten als impact-investeerder? We helpen je hier op weg. 

Want to stay updated on everything Lendahand? Check out our blog!

Copyright © Lendahand 2021 All rights reserved.

You are receiving this email because you subscribed to our newsletter at Lendahand.com. Click
 to Unsubscribe

Eendrachtsplein 3, Unit 2A, 3015 LA Rotterdam

Recent emails from Lendahand.com See more