Vivara BENL
Vivara BENL

Nu al nestkasten ophangen?🐦

Email sent: Nov 21, 2020 4:01am

Nu is de perfecte periode om een nestkast op te hangen

Vivara
meer leven in uw tuin

Beste natuurliefhebber,

Ondanks dat het broedseizoen pas in februari langzaam begint, is het juist nu belangrijk om nestkasten op te hangen in de tuin. In het najaar en de winter gebruiken vogels deze nestkasten als schuilplaats voor een veilige overnachting. Niet alleen zorgt u er hiermee voor dat de vogels altijd dicht in de buurt van uw voederplekken zijn, maar vogels komen in de lente vaak terug naar deze nestkasten om een nest te maken. 


Wilt u in de lente genieten van een vogelnestje in uw tuin? Hang dan nu al een nestkast op, of maak uw huidige nestkasten een keer grondig schoon met water.

   

Er zijn verschillende punten waar u op moet letten bij het ophangen van een nestkast, zo moet de invliegopening namelijk richting het noorden, noordoosten of oosten hangen zodat er geen regen in kan waaien. Wilt u dat de nestkast gebruikt wordt door een koolmees, of door een roodborst? Elke vogel heeft zijn voorkeuren voor een nestkast. We delen met u onze tips over het ophangen van een nestkast zodat ook uw nestkasten druk bezocht worden door de vogels die u graag ziet!

BEKIJK ONZE TIPS

NESTKASTEN VOOR KOOLMEZEN

Cadeautip voor de feestdagen

Koolmezen broeden en schuilen voornamelijk in nestkasten met een 32 mm invliegopeningen. Onze nestkasten zijn in nauw overleg met Vogelbescherming Nederland ontworpen. Andere vogels die u in deze kasten kunt verwachten zijn de kuifmees, boomklever of een bonte vliegenvanger.

Nestkast Stockholm

BEKIJK STOCKHOLM

Nestkast Travis

BEKIJK TRAVIS

Nestkast Sevilla

BEKIJK SEVILLA

BEKIJK ALLE 32MM NESTKASTEN

NESTKASTEN VOOR ROODBORSTEN

Roodborsten maken gebruik van halfholen nestkasten. Deze zijn verder geopend dan de meeste nestkasten. Naast roodborsten kunt u met wat geluk ook vogels zoals de grauwe vliegenvangen, witte kwikstaart of zwarte roodstaart tegenkomen in deze kasten.

Nestkast Stockholm

BEKIJK STOCKHOLM

Nestkast Ecuador

BEKIJK ECUADOR

Nestkast Barcelona

BEKIJK BARCELONA

BEKIJK ALLE HALFHOLEN NESTKASTEN

SPECIALE NESTKASTEN

Oke, deze nestkasten zullen in een stadstuin niet zo snel bezocht worden. Wanneer u echter wat landelijker leeft en bereid bent om enige moeite erin te steken, dan is dit het absoluut waard! Een jonge bosuil zijn eerste sprongen zien maken op de takken rond de nestkast, of de eerste vlucht van een jonge torenvalk meemaken.

Van uilen tot ijsvogels, dit zijn de speciale nestkasten.

Nestkast Torenvalk

BEKIJK NESTKAST TORENVALK

Eendenkorf rond

BEKIJK EENDENKORF ROND

BEKIJK ALLE SPECIALE NESTKASTEN

WELKE NESTKAST HEB IK NODIG?

Het is moeilijk om een keuze te maken met al deze informatie, daarom maken we het u graag wat overzichtelijker. Is er een speciale vogel die u graag in de tuin ziet? Bekijk dan in ons handige overzicht, welke nestkast u hier het beste voor op kunt hangen.

WELKE NESTKAST HEB IK NODIG?

Facebook

t: 02-6400028

© Vivara Natuurbeschermingsproducten, Overloonseweg 11c, 5821 EE Vierlingsbeek, NLD

KVK-nummer 12048300 | BTW nummer NL8107.56.584.B01

Other emails from Vivara BENL

Vivara BENL
Nov 18, 2020
Uw favoriete vogel vaker in de tuin?🐦
Vivara BENL
Nov 13, 2020
Een geluk zit in een klein hoekje vandaag
Vivara BENL
Nov 6, 2020
De mooiste foto's uit jullie tuinen!
Vivara BENL
Nov 3, 2020
Vogelpindakaas: Perfect voor het najaar!
Vivara BENL
Oct 28, 2020
Stem op uw favoriete foto📸